Nas azijski partner, Metash, predstavio je nov UV-VIS spektrofotometar. Instrument je odlično rešenje za najčešće laboratorijske aplikakcije. Poslednjih godina, azijsko tržište se naglo razvija. Trend postoji i u laboratorijskoj opremi. Svi smo svesni koliki broj evropskih i američkih kompanija uvozi laboratorijsku opremu iz Azije i vrši distribuciju istih pod svojim brendom.

Ovih danas smo testirali nov UV/VIS instrument. Model UV-6000T. Instrument je pravo osveženje u odnosu na laboratorijske instrumente. Na prvi pogled su vidljivi napori proizvođača da usavrši svoje postojeće modele.

UV-VIS Metash 6000T

Predstavljen je novi prednji panel sa ekranom osetljivim na dodir. Na samom ekranu su dostupni podaci i informacije podeljene u nekoliko grupa što navigaciju kroz instrument čini jednostavnom. Sam instrument je dizajniran modularno tako da je veoma dosupan za rad, održavanje i preventivni servis. U instrument je integrisan softver za sistemsku enkripciju i zaštitu podataka što je novina kod azijskih instumenata.

Većina najbitnih komponenata u instrumentu je i dalje proizvedena u Japanu a potom uvezena u Kinu. Nadamo se da će u budućnosti Metash sam početi da proizvodi sve komponenete instrumenta i da će ga time svoju ponudu spektrofotometra podići na još viši nivo.

Specifikaciju i preuzimanje brošure možete uraditi sa stranice posvećne ovom instrumentu.